MALTA, COMINO, GOZO

02-08-2021

Malta, ondanks dat het een klein eilandje is, heeft Malta je voldoende moois te bieden. Doordat ik zeg klein, zal je even een korte schets geven over het eiland: met een oppervlakte van 316 m2 ligt Malta net onder Sicilië, een regio van Italië. Je bent dus met de auto binnen een uurtje van de ene kant naar de andere kant van het eiland (wat niet aan te raden is met een auto zonder airco) want droge en warme zomers zijn de klimatologische kenmerken van Malta. In onze zomermaanden is de gemiddelde temperatuur in Malta 30 graden, hierdoor is het de perfecte bestemming als strandvakantie.

Samen met mijn vriend zijn wij voor een periode van 9 dagen geweest, wat voldoende is voor een perfecte combinatie tussen ontspanning en avontuur.

Wij verbleven in het Mayflower hotel in Qawra, dit is de perfecte uitvalbasis om de leukste plekjes in Malta en de andere eilandjes te ontdekken. Dit hotel heeft een fantastisch mooi infinity-pool op het dak waardoor je elke keer kan wegdromen van het mooie uitzicht en waar je helemaal tot rust kan komen. Het hotel is op 4 min. loopafstand van het strand en een gezellige boulevard en op 15min. loopafstand van de ferry om naar Comino of Gozo te gaan. Wat voor ons ook een pluspunt was, was dat het hotel meteen naast het busstation lag.

Tijdens onze vakantie hebben we ons steeds verplaatst met het openbaar vervoer, raad eens waarom? Dhuuu mijn naam is Bronke en ik zoek altijd naar de goedkoopste oplossing. De bussen rijden in Malta bijna elk kwartier waardoor het prettig reizen is, en maakt niet uit hoever je gaat, elk enkeltje kost maar 2 euro. Indien je toch bereidt bent wat meer uit te geven kan ik een scooter zeker weten aanraden, let wel op want in Malta rijden ze aan de andere kant van de weg dan bij ons! Je kan een scooter huren vanaf 25 euro voor een hele dag. Ook kan je een auto huren maar zoals ik al zei i.v.m. de warmte is dat geen aanrader in Malta tenzij je een duurdere optie kiest voor een auto met een prima airco.

Even onze activiteiten op een rijtje:

  • Blue lagoon, Comino
  • Golden bay
  • Paradise bay
  • Gozo, blue hole, Dwejra bay, boottochtje door de grotten
  • St. Peterspool
  • Hoofdstad Valletta
  • Ghajn Tuffieha
  • Jetski gehuurd